Vragen over ons assortiment

*
Ten Buren Schoenmode zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk informatie over de schoen, tas, riem, sjaal, enz. bij de detail informatie van het artikel vermeld staat. Denk hierbij aan gebruikte materialen, hakhoogte, enz.

De meest voorkomende vragen over ons assortiment vind je hieronder. Vind je het antwoord op je vraag niet terug?
Neem dan gerust contact met ons op per contactformulier of telefonisch op +31(0)74-2661529.
*


Is het assortiment in de webshop hetzelfde als in onze winkel?

Het assortiment in onze winkel is exact gelijk aan de webshop.
*


Hoe weet ik of mijn maat nog in voorraad is?

Op de detailpagina van het artikel worden de maten die in voorraad zijn getoond.
Staat je maat er niet meer bij? Dan is deze helaas niet meer leverbaar. 
*


Hoe wordt de hakhoogte gemeten?

De hakhoogte wordt gemeten vanuit het midden van de hak (gezien vanaf de zijkant). 
Wanneer het model ook een plateauzool heeft, dan vermelden wij ook de hoogte van het plateau én de effectieve hakhoogte.         


Hoe wordt de schachthoogte en -breedte gemeten?

De schachthoogte wordt gemeten vanaf de onderkant van de hiel tot de bovenkant van de laars.
De schachtbreedte wordt gemeten op het breedste deel van de kuit. 


    

Hoe wordt de juiste riemmaat gemeten?

Om de juiste maat voor een riem te bepalen volg je onderstaande stappen:

 • Neem een rolmaat
 • Meet de omvang op de plaats waar je de riem gaat dragen (dit is je “taillemaat”)
 • Bestel de maat die het dichtst bij je taille ligt

Sommige riemen zijn maar in één maat te verkrijgen, maar zijn wel in te korten.
Wanneer dit het geval is, wordt dit in de omschrijving van de betreffende riem gemeld.
*


Hoe kan ik zelf een riem inkorten?

De meeste riemen zijn voorzien van vijf gaatjes. Je draagt je riem dan ook het mooiste wanneer je het middelste gaatje gebruikt.
Is je riem te lang en wil je deze zelf inkorten, dan kan dat op de meest eenvoudige manier door een extra gaatje in het leder te slaan met een speciale gaatjestang. Het nadeel hiervan is dat je riem te lang is en gaat hangen.

De mooiste manier om een riem in te korten doe je door deze in te korten bij de gesp. Dit is meer werk, maar je riem blijft hiermee wel die uitstraling houden die je zou willen. Je hebt hiervoor nodig:

 • Rolmaat of meetlint
 • Degelijk schaar of scherp mesje
 • Schroevendraaier met platte kop
 • Gaatjestang (of prikker en hamer)
 • Pen of potlood
 • Eventueel een brander of aansteker 
  *

Stap 1 – De gesp losmaken
Draai met de schroevendraaier het schroefje los bij de gesp. Je hebt nu de een aantal losse onderdelen die je goed moet bewaren! Die onderdelen zijn: de gesp, het lusje waar de riem flap van de riem doorheen gaat, het schroefje en de riem zelf.

Stap 2 – Bepaal de juiste lengte
Voordat je de riem kunt inkorten moet je de juiste lengte bepalen. Je bepaalt de juiste riemlengte vanaf de gesp tot het middelste gaatje. Meet hoeveel centimeter de riem ingekort moet worden en zet hier met een pen of potlood een streepje. Wees er zeker van dat je de juiste taillemaat neemt!

Stap 3 – Inkorten van je riem
Nu je de gewenste lengte weet, snijd je met een scherp mesje de riem op de juiste lengte.

Stap 4 – Gesp bevestigen
Het stukje wat je van de riem afgehaald hebt, heeft een gaatje. Hier zat de gesp. Je zal weer een nieuw gaatje moeten maken. Om de juiste plaats te bepalen, doe je dit het best door dit stukje op de riem te leggen en met een puntig voorwerp in dit gaatje te prikken zodat dit een afdruk achterlaat op de riem. Wanneer je het stukje weghaalt zie je op welke plaats het gaatje gemaakt moet worden. Maak nu met een gaatjestang een gaatje in de riem voor de gesp. (Heb je geen gaatjestang, dan kan je ook een prikker en hamer gebruiken).

Is de riem voorzien van stiksels langs de rand, ga dan even met een brander langs de losse stiksels. Hierdoor voorkom je dat het garen tijdens het dragen losraakt.

Schuif het lusje voor de flap aan de riem. En bevestig de gesp aan de riem. Je hebt nu een perfect passende riem.
Durf je het zelf niet aan om je mooie riem in te korten dan kan je hiervoor ook altijd terecht bij een goede schoenmaker.
Die heeft professioneel materiaal en zorgt dat jouw riem op de juiste lengte gedragen kan worden.
*


Hoe weet ik of een schoen groot of klein valt?

Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat de schoen/laars normaal valt. Wanneer het model groter of kleiner, breder of smaller valt, dan geven wij dit aan bij de omschrijving.
Twijfel je over de grootte van de schoen, aarzel dan niet om contact op te nemen per contactformulier of telefonisch op +31(0)74-2661529.
*


Hoe bepaal ik de juiste maat?

Wij gebruiken als standaard de Europese schoenmaten. Bij elk model zal je deze ook terugvinden. Hanteert een fabrikant andere maten, dan vermelden we die naast de Europese maat en kan je het betreffende model ook bestellen in de ‘originele maat’. Twijfel je over de juiste maat, aarzel dan en contact met ons op per  of telefonisch op +31(0)74-2661529.
*


Kan een artikel uitverkocht zijn nadat ik mijn bestelling heb geplaatst?

Wij maken voor onze winkel en webshop gebruik van dezelfde voorraad. In het ongunstigste geval kan het voorkomen dat er in onze winkel een aankoop van een laatste paar wordt afgerekend precies op het moment dat jij je bestelling afrondt.

Wanneer zich dit voordoet kunnen wij je bestelling helaas niet meer uitleveren.

Ook wanneer na een zorgvuldige controle blijkt dat een artikel niet aan de kwaliteitseisen voldoet die wij willen bieden, wordt het artikel niet verstuurd. 

Wij doen er alles aan om situaties als deze te voorkomen. Doet zich dit toch voor, dan brengen wij je uiteraard direct op de hoogte en zorgen voor onmiddellijke creditering/terugbetaling. 

*